Sad Petra Bezruče [ Přírodní zajímavost ]

Sad Petra Bezruče
Sad Petra Bezruče patří k dalšímu středisku kulturního dění v obci. V jeho horní části se nachází ovocný sad, obhospodařovaný zahrádkářským svazem, dolní část s altánkem slouží k pořádání společenských akcí.


Historie vzniku sadu

Když jmenovala Hasičská župa Podbeskydská v r. 1937 básníka Petra Bezruče svým četným členem, usnesla se zároveň založit k uctění jeho sedmdesátin trvale hodnotný a živoucí pomník, jenž by stále připomínal dílo tohoto syna slezské země. Tím se stal ovocný sad, pojmenovaný po básníkovi s jeho svolením. Byl vysázen podle tradice ve velkém velikonočním týdnu dne 10. dubna 1938. Na místě se tehdy shromáždilo několik set obyvatel a vzácných hostů z celého kraje.

V ovocné části sadu se nachází několik desítek ovocných stromů, pravidelně ošetřovaných, v době sklizně je jejich úroda prodávána místním občanům. V zahrádkářském domku je také trvale zajišťováno moštování ovoce.

V dolní části sadu se pravidelně koná hasičská soutěž "Ondrášův pohár", zahrádkářské posezení "Loučení s létem" či jiné kulturně-společenské akce.
Sad Petra Bezruče

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
AKTUALIZACE: Eliška Černochová (Beskydy-Valašsko) org. 56, 09.03.2010 v 09:52 hodin